2013. június 24., hétfő

Vörös stóla.

A minta nemes egyszerűségével kiemeli a fonal szépségét a selyemfényű sötét vörös szín, igen mutatós, mondhatni feltűnő.



A minta egyszerű mégis látványos, könnyű kötni kifejezetten kezdő csipkekötőknek választottam.  Mindkét oldala szép így alkalmas stóla kötésére is.

A stóla közepes méretű: 160 x 40 cm
három gombolyagnyi, 150 g.

A fonal a Fonalparadicsom kínálatából van Linen sötétvörös összetételét tekintve 50% len, 50% viscos. Hármas tűvel ajánlott kötni, a stóla megkötéséhez 3,5-es tűt használtam.

A minta 8-al osztható szemszámból áll, plusz szélszemek, a stóláknál egy sima egy fordított egy sima szélet kötök, ezúttal a kezdésnél és befejezésnél hat soros lusta kötést kötöttem, hogy jobb legyen a stóla tartása, akár el is hagyható.

Kezdő szemszám 70, 64 a minta 3-3 szélszemek. A minta ábrája lent található. Ha szélesebbre szeretnénk a stólát egy egy mintaegység 8 szemből áll és kb. 5 cm.- nek felel meg.

A minta 2 és 8-ik sorában a visszáján adja magát, hogy a dupla ráhajtást egyszer elölről egyszer hátulról lehet lekötni, ne rettentsen el senkit a választásnál, hogy a visszáján is figyelni kell a mintát. 


Jó kötést lányok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése